De Peelbergen organiseert drieweekse CSI-tour op gras én zand

Gras en zandpistes op De Peelbergen. Foto: Equitext

Van 29 maart tot en met 15 april wordt voor het eerst een aaneensluitend CSI georganiseerd op De Peelbergen dat maar liefst drie weken lang duurt. De CSI Spring Tour biedt een totale prijzenpot van 300.000 euro en de primeur om vijfjarige paarden te starten in de youngster tour. Daarnaast is de internationale wedstrijdkalender van het hippisch centrum in Kronenberg uitgebreid met extra concoursen.

“De finales van het komende CSI vinden plaats op de gedraineerde graspiste, aangelegd en onderhouden door Agterberg”, vertelt de manager van het Equestrian Centre de Peelbergen, Frank Laenen. “De mogelijkheid om in de youngster tour naast de zes-en zevenjarige paarden ook de vijfjarigen te starten, wordt heel positief ontvangen. Net als de optie om zowel op gras als zand te springen”.

Totaal pakket

“We willen met deze drieweekse tour een compleet pakket bieden met ook tussen de wedstrijden in service voor degene die aaneensluitend blijven. Er kan bijvoorbeeld in de binnen- en buitenpistes getraind worden en we hebben uitgebreide uitrijmogelijkheden in de naastgelegen bossen. We maken ons op om iedereen hartelijk te ontvangen en drie weken lang mooie springsport, trainingsmogelijkheden en een goed verzorgd verblijf te bieden”.
Extra concoursen
Het uitbreiden naar een drieweekse tour is niet de enige toevoeging aan de internationale wedstrijdkalender van 2018 op De Peelbergen. Van 15 tot en met 17 juni zal het hippisch centrum voor het eerst een toneel vormen voor de para dressuurruiters (CDEPI3*) en het eerst geplande CSI na het outdoor seizoen wordt uitgebreid van één naar twee weken van 18 tot en met 28 oktober.

Een overzicht van alle data vindt u hieronder. Voor meer informatie kunt u terecht op www.peelbergen.eu

29 maart t/m 15 april CSI1*, CSI2*, CSIYH1*
19 t/m 22 april CAI3*-H1, CAI3*-H2, [CAI3*-H4 WCupQ]
4 t/m 6 mei CCIP1* (A), CIC1*, CIC2*
15 t/m 17 juni CPEDI3* (A)
21 t/m 24 juni CSI1*, CSI2*, CSIYH1*
28 juni t/m 1 juli CSICh-A, CSIJ-A, CSIP, CSIU25-A, CSIY-A
2 t/m 5 augustus CSI1*, CSI2*, CSIYH1*
28 augustus t/m 2 september CH-M-A 1, CH-M-PEA
6 t/m 9 september CSI1*, CSI2*, CSIYH1*
25 t/m 28 oktober CSI1*, CSI2*, CSIYH1*
15 t/m 25 november CSI1*, CSI2*, CSIYH1*

Bron: Persbericht Equestrian Centre De Peelbergen

Laatste nieuws