Patrice Delaveau winnaar Grote Prijs van Hong Kong

Patrice Delaveau. Foto: Tabitha de Bie


Met een verschil van slechts 7/100 seconden heeft Patrice Delaveau in Hong Kong de Grote Prijs op zijn naam weten te schrijven. Met de 13-jarige KWPN ruin Aquila HDC was de Franse springruiter zijn concurrenten te snel af.

De 1.60m rubriek werd over twee ronden verreden en van de twintig internationale deelnemers mochten er na de eerste rond 12 door naar ronde twee. Onder hen ook Grote Prijs van Amsterdam winnaar Marc Houtzager met zijn Sterrehof’s Calimero. Deze combinatie nam uit de eerste ronde vier strafpunten mee, maar reed een mooie foutloze tweede omloop. Met een geklokte tijd van 40.66 seconden leverde dat een achtste plaats op in het eindklassement.

Van de zeven combinaties die hun eerste omloop foutloos hadden weten te rijden bleven er in de tweede omloop nog eens vijf foutloos. De snelste omloop werd neergezet door Patrice Delaveau met Aquila HDC in 37.81 seconden, die daarmee 15/100s sneller was dan Daniel Deusser. De Oostenrijkse springruiter Max Kühner met Cielito Lindo 2 (v. Clarimo) maakte het nog heel erg spannend maar werd met een minimaal verschil tweede. Daniel Deusser eindigde met Cornet D’Amour (v. Cornet Obolensky) op plaats 3.

De Australische Jamie Kermond reed behoedzaam en dat resulteerde in de tweede foutloze omloop met Yandoo Oaks Constellation en de vierde plaats in het eindklassement. Michael Whitaker maakte de top vijf compleet met Calisto Blue.

Voor Gerco Schröder en Glock’s Lausejunge hield de wedstrijd op na de eerste omloop. De combinatie maakte twee springfouten en kwam daarmee niet in aanmerking voor een startplek in de tweede ronde.

Bekijk hier de volledige uitslag

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids 

Laatste nieuws