Gerco Schröder derde in openingsrubriek Hong Kong Masters

Gerco Schröder met Glock's Debalia. Foto: Tabitha de Bie


Gerco Schröder heeft zich in Hong Kong naar het podium weten te rijden met Glock’s Debalia (v. Numero Uno). In de 1.45m rubriek op tijd reed de combinatie de op twee na snelste tijd en nam daarmee in het klassement de derde plaats in.

De Nederlandse vertegenwoordiging in deze springrubriek bestond uit Marc Houtzager met Sterrehof’s Edinus en Gerco Schröder. Samen met 16 andere internationale combinaties gingen zij in Hong Kong de strijd aan om de snelste omloop neer te zetten.

De allersnelste was de Italiaanse springruiter Emanuele Gaudiano die in het zadel bij de schimmelruin Einstein (v. Clinton) slechts 61.55 seconden nodig had voor zijn foutloze omloop. Hij bleef daarmee ook als enige foutloos onder de 62 seconden. De Britse springruiter Robert Smith was met Cimano E nog sneller. De klok gaf na de omloop 61.44 seconden aan, maar door een springfout kwam deze combinatie niet verder dan plaats 12 in het klassement.

Ook Marc Houtzager zag zijn poging om een foutloze rit neer te zetten stranden. Met vier strafpunten eindigde hij op plaats 14 in het klassement.

Jane Richard Philips (ZWI) zette met Izmir van de Baeyenne (v. Kashmir vh Schuttershof) in 62.10 seconden de tweede tijd neer en Gerco Schröder had met Debalia net een fractie meer tijd nodig voor zijn foutloze omloop, maar dat leverde hem een mooie podiumplaats op.

Bekijk hier de uitslag


Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids 

Laatste nieuws