LGCT en GCL kalender voor het seizoen 2018 bekend

Kalender LGCT en LGCL 2018


In 2018 zal op 17 fantastische plekken, verdeeld over alle continenten, de Longines Global Champions Tour en de Global Champions League weer springsport van absoluut topniveau brengen.

Naast een internationale keur aan vooraanstaande plekken, waaronder een aantal hoofdsteden, is een nieuwe bestemming van de Tour het mondaine Saint Tropez.

De zestien evenementen van het seizoen werken allemaal toe naar dat ene moment van de spectaculaire finale in de magische Tsjechische hoofdstad Praag.

Zodra de ruiters en amazones zich opmaken voor de felle strijd om het kampioenschap zullen ook de Global Champions League teams bekend worden. Samen staan deze topruiters garant voor een spannend schouwspel voor alle fans. In het afgelopen jaar waren op 80% van de concoursen maar liefst minstens zeven ruiters en amazones uit de top tien van de wereldtop aanwezig. De winnaar van vorig jaar, Harrie Smolders zei: “Een hoger niveau bestaat niet.”

Het seizoen wordt geopend op maar liefst 2000 meter boven zeeniveau in Mexico City (22 tot 25 maart) om vervolgd te worden op de adembenemende bestemming Miami Beach (5 tot 7 april) voor het vierde achtereenvolgende jaar, slechts enkele meters van de kustlijn van de Atlantische Oceaan.

Vervolgens gaat de reis naar Shanghai (20 tot 22 april) waar het evenement op een gestaag groeiend aantal Aziatische fans kan rekenen. Daarna trekt de karavaan voor het eerste concours in Europa naar de Spaanse hoofdstad Madrid (4 tot 6 mei), om vervolgens door te reizen naar het immens populaire Duitse Hamburg (10 tot 12 mei) waar meer dan 90000 fans de overwinning in de Grand Prix van de tophengst Casall vierden en tevens getuige waren van zijn afscheid van de wedstrijdring.

De spectaculaire nieuwe bestemming Ramatuelle/Saint Tropez (31 maart tot 2 juni) zal vervolgens de eerste zijn van de evenementen langs de Franse Riviera waar genoten kan worden van de legendarische Pampelonne Beach met zijn turquiose water en ongelooflijke blauwe luchten. Cannes (7 tot 9 juni) is de volgende bestemming en de eerste van de avondconcoursen.

In Cascais Estoril (14 tot 16 juni) wordt de Tour ontvangen met de warme Portugese hartelijkheid voordat in Monaco (28 tot 30 juni) de paarden hun opwachting maken op dezelfde plek als waar de Formule I pitstraat zich bevindt, vlak naast de beroemde Port Hercule jachthaven.

Vervolgens maakt Parijs (5 tot 7 juli) zich op voor het volgende evenement waar de wedstrijd zich afspeelt tegen de achtergrond van de Eiffeltoren. Het elfde evenement vindt plaats in Chantilly (13 tot 15 juli) tegen prachtige achtergrond van het kasteel.

De Duitse hoofdstad Berlijn (27 tot 29 juli) zal duizenden fans van de springsport voor het tweede achtereenvolgende jaar begroeten. Het afgelopen jaar was het publiek getuige van een prachtige eerste en tweede plaats voor hun thuishelden.

Ook voor het tweede jaar onderdeel van de Tour is Londen (3 tot 5 augustus) in het prachtige Royal Hospital Chelsea in het hart van de stad, vlak naast de Theems, Londens West End, en beroemd om de Chelsea Flower Show.

Vervolgens maakt Valkenswaard (10 tot 12 augustus) zich op voor springsport op wereldniveau in het episch centrum van de Europese paardensport. Deze vooraanstaande locatie is tevens gastheer van young riders en young horses in mei en juli. Bovendien viert deze locatie dit jaar zijn 25-jarig jubileum.

Rome (6 tot 9 september) verwelkomt de wereldtop bij het 15e evenement van dit seizoen. Fans zullen het natuurlijk amphitheater Stadio dei Marmi vullen en getuige zijn van een van de laatste spannende wedstrijd voor de finale.

De Grand Finale van het reguliere seizoen zal zich bij AL SHAQAB in Doha (8 tot 10 november) in Qatar weer ontvouwen. Daar zullen de ruiters hun posities in de ranking zeker moeten stellen en daar kunnen ze een plaats verdienen in de GC finale.

Met de GCL topteams die zich hebben gekwalificeerd voor het laatste weekend van het seizoen zal de Tsjechische hoofdstad Praag sport van het allerhoogste niveau laten zien. Naast deze bloedstollende finale van de competitie zullen ook de individuele winnaars van de LGCT Grand Prix van het seizoen 2018 tegen elkaar strijden in de Longines Global Champions Super Grand Prix, de ultieme confrontatie van ’s werelds beste paarden en ruiters.

De premiere van dit uiterst spannende nieuwe evenement voor de springsport, de Global Champions Super Cup, zal plaatsvinden van 13 tot 16 december in de dynamische O2 arena.

Fans van over de hele wereld kunnen getuige zijn van de wedstrijden via het Global Champions Streaming platform en via de social media. Met meer evenementen, meer prijzengeld en ’s werelds beste paarden en ruiters die vechten voor iedere plaatsingspunt belooft het seizoen van 2018 een echte thriller te worden.


Bron: persbericht Global Champions Tour

Laatste nieuws