Grote brand Eerbeek eist twee paardenlevens

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids
Een grote brand in Eerbeek heeft vanmorgen het leven geëist van twee paarden. Een buurvrouw meldde de brand op het stallencomplex van vierspanmenner Hans Heus en Anne-Marie Elings rond vier uur in de ochtend, waarna de brand al zeer snel bestempeld werd als ‘zeer groot’.

De eigenaren van de in totaal dertien gestalde paarden wisten samen met brandweer en buren de meeste paarden tijdig in veiligheid te brengen, helaas konden twee paarden niet gered worden. Elf paarden hebben de felle brand overleefd.

Het complex van Het Geldersch 4Span Team ligt op de grens van Eerbeek en Laag Soeren en bestaat uit een voormalig kassencomplex en een loods. De brandweer heeft geblust met als doel het sparen van de omliggende gebouwen en liet de schuur gecontroleerd uitbranden. Rond half zeven vanmorgen werd het sein ‘brand meester’ gegeven, waarna er nog enkele uren nageblust moest worden.

Hans Heus is een voormalig tweespanmenner die in 1993 het NK tweespan wist te winnen. Sinds 1995 is hij overgestapt naar het vierspanmennen en nam hij deel aan het EK en WK. Het team van Hans Heus maakt sinds 2014 deel uit van het A-kader vierspan en bereidt zich voor op het WK 2016 in Breda.Door: Tabitha de Bie
Bron: De Stentor / Omroep Gelderland

Laatste nieuws