Anky van Grunsven en Wilfred Genee in actie voor Bewuste Kantine

Wilfred Genee en Anky van Grunsven
De FNRS vindt niet alleen de voeding van de paarden, maar ook die van de ruiter belangrijk. Daarom is de FNRS partner van de campagne de Bewuste Kantine: een initiatief voor een gezonder aanbod in sportkantines. In samenwerking met Sligro en ambassadeurs Wilfred Genee en Anky van Grunsven is de uitdaging aangegaan om in 2016 minstens 50 paardensportkantines van een gezonder aanbod te voorzien.

Wedstrijd
Tijdens een feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst werd de aftrap gegeven voor de actie, waar ook een wedstrijd aan gekoppeld is. Vanuit de organisatie van de Bewuste Kantine worden er geldprijzen weggegeven aan de meest bewuste kantines. Er is drie keer 5000 euro te verdienen door deelnemende paardensportkantines, beschikbaar gesteld door Profkantine. Daarnaast wordt er door Plus 25.000 euro beschikbaar gesteld voor alle deelnemende sportkantines.

Extra prijzen en ondersteuning
Anky van Grunsven en Sligro dragen ook graag bij aan een gezonder aanbod en ondersteunen het initiatief met extra prijzen, zoals een dressuurclinic van Anky van Grunsven, een bedrijfscheck en een cheque voor keukeninventaris van Sligro. Sligro helpt de hippische deelnemers bovendien met advies op maat en gezonde producten. De ambitie is om in 2016 minstens 50 gezonde paardensportkantines te ‘scoren’. Aanmelden kan op debewustekantine.nl.

Trend
Een verantwoord aanbod in de kantine past in de huidige trend. Steeds meer sporters verwachten een aanbod dat aansluit bij hun sportieve ambities en dat gaat verder dan de traditionele drankjes en snacks. Deelname aan de Bewuste Kantine betekent dat het huidige aanbod uitgebreid wordt met verantwoorde snacks, zodat bezoekers meer keuze hebben. Of ondernemers het klassieke patatje mayonaise en de tosti naast de gezonde opties op de menukaart laten staan, is volledig aan hen.


Door: persbericht
Bron: FNRS

Laatste nieuws