Nieuws

123..242

Estée Gerritsen sterk van start in KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

In Beuningen is de eerste selectiewedstrijd uit de tweede cyclus van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy verreden. Overwinningen waren er voor Estée Gerritsen, Demi Vermeulen en Frank Hosmar.

De KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy bestaat uit twee delen. Er worden twee maal twee selectiewedstrijden verreden met een afsluitende kwalificatiewedstrijd. De combinaties strijden daarbij in twee groepen. Een groep bestaat uit Grade I, II en II en de andere uit Grade IV en V. De eerste kwalificatiewedstrijd was tijdens... Lees meer...

Bron: persbericht KNHS

Helen Langehanenberg wint WB kür in Neumunster

Helen Langehanenberg. Foto: Tabitha de Bie

Met een verschil van ruim twee procent op de nummer twee heeft de Duitse amazone Helen Langehanenberg met een score van krap 84 procent de wereldbekerwedstrijd kür op muziek gewonnen in het Duitse Neumünster.

De amazone kreeg van een bijna eensgezinde jury de hoogste score toebedeeld na haar kür met de 16-jarige hengst Damsey FRH (v. Dressage Royal) en met 83.880 procent op het scorebord zette zij ook nog eens nieuw persoonlijk record.

Op ruim twee procent afstand eindigde... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids 

Nederlandse Young Riders kleuren top vijf in Hollandse driekleur

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids


Na de successen van gisteren lieten de Nederlandse Young Riders vandaag opnieuw hun vorm zien in Le Mans. Na afloop van de kür op muziek kleurde niet alleen het podium, maar de volledige top 5 in de Hollandse driekleur.

De hoogste trede op het podium was voor amazone Julia Groenhart. Met haar zwarte ruin First Barrichello (v. Florencio I) danste de amazone naar de hoogste score van 73.108 procent en stond ze voor de derde keer op het podium. In de landenwedstrijd... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids 

Boehringer Ingelheim Animal Health nieuwe sponsor KNHS

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

De Koninklijke Hippische Sportfederatie (KNHS) heeft een nieuwe sponsor gevonden in Boehringer Ingelheim Animal Health (BIAH). Gisteren tekenden Herman Boschloo, Team Lead Equine van BIAH en Esther Hendriksen, hoofd Communicatie, Marketing & Sponsoring van de KNHS het sponsorcontract dat de farmaceut via de KNHS verbindt aan de Nederlandse paardensport.

“Als wereldleider op het gebied van paardengezondheid vinden wij het van groot belang dat wij onze kennis, die wij de afgelopen honderd jaar hebben opgedaan, kunnen delen met alle paardenliefhebbers. Door samen te werken... Lees meer...

Bron: persbericht KNHS

Landenwedstrijd vierspannen 2018 in Valkenswaard

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

De Nederlandse landenwedstrijd voor vierspannen vindt in 2018 plaats in Valkenswaard. Van 23 tot en met 27 mei nemen diverse landenteams het tegen elkaar op in een unieke wedstrijd. De competitie is onderdeel van Driving Valkenswaard International (DVI) op de terreinen van Exell Equestrian in Valkenswaard.

Ieder land mag jaarlijks één officiële FEI Landenwedstrijd per discipline organiseren die dan de zogenaamde O-status krijgt. In Nederland werd deze landenwedstrijd voor het mennen sinds jaar en dag georganiseerd in Breda. Nadat bekend werd dat dit evenement... Lees meer...

Bron: persbericht KNHS

Kent Farrington overgebracht naar ziekenhuis na val van paard

Kent Farrington. Foto: Tabitha de Bie

De Amerikaanse springruiter Kent Farrington is vandaag vervelend ten val gekomen tijdens het Winter Equestrian Festival in Wellington, Florida.

De nummer één van de wereldranglijst deed mee aan de 1.30m springrubriek en had daarvoor zijn paard Lucifer gezadeld. In het parcours ging het op zeker moment mis, waardoor de ruiter zeer ongelukkig ten val kwam. De ruiter is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Wellington met een vermoedelijke botbreuk in het rechteronderbeen.

Door... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Chronofhorse.com / paardenponygids.nl

Harrie Smolders verkozen tot 'Ruiter van het Jaar'

Harrie Smolders. foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Elk jaar wordt tijdens Indoor Brabant de 'Ruiter van het Jaar' gehuldigd. Dit jaar valt die eer te beurt aan springruiter Harrie Smolders.

Het kan ook haast niet anders dan dat de 37-jarige springruiter Harrie Smolders uit Lage Mierde (NB) verkozen is tot Ruiter van het Jaar 2017. Voor Smolders is het de eerste keer in zijn carrière dat hij deze titel krijgt toebedeeld.

De uitverkiezing heeft hij te danken aan dit voor hem uiterst... Lees meer...

Bron: persbericht Indoor Brabant

NK vierspannen 2018 op Riant Equestrian Centre Beekbergen

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Het NK Vierspannen zal in 2018 worden verreden op de mooie accommodatie van het Riant Equestrian Centre in Beekbergen. De Nederlandse titelstrijd zal van 9 tot en met 12 augustus plaatsvinden en is onderdeel van de internationale wedstrijd.

De wedstrijd in Beekbergen stond in voorbije jaren al vaak borg voor prachtige evenementen en organiseerde ook al eerder met succes verschillende kampioenschappen waaronder reeds elf maal het Nederlands kampioenschap vierspannen. Gastvrouw Mieke van Tergouw van Riant Equestrian Centre in het Gelderse Beekbergen is enthousiast: “Onze wedstrijd... Lees meer...

Bron: persbericht KNHS

Nieuwe selectieprocedure deelname KNHS Talentendag 2018

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

De KNHS Talentendag vindt dit jaar plaats op woensdag 29 augustus. Tijdens deze dag op het KNHS-centrum in Ermelo worden jaarlijks vele talentvolle combinaties gescout die de potentie hebben om door te stromen naar één van de jeugdkaders in de olympische en paralympische disciplines. De geselecteerde ruiters krijgen een serie lessen (Nationale Beloftentrainingen) van toptrainers én maken vanaf 1 oktober een jaar lang deel uit van het KNHS Talentenplan.

Nieuw! Voorselectie dressuur en springen op dinsdag 3 juli
Ben... Lees meer...

Bron: persbericht KNHS

KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen Wierden

Thijmen Vos. Foto: Tabitha de Bie

In Wierden is de derde wedstrijd verreden van de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen. Ook nu werd er weer gestreden door Young Riders, Junioren, Children en ponyruiters. Zondag 4 maart is de volgende competitiewedstrijd in Kronenberg en op 18 maart staat de afsluitende finale dag in Lichtenvoorde gepland.

Een aantal ruiters waren al eerder boven komen drijven als winnaar, maar er waren ook nieuwe gezichten die als beste uit de bus kwamen.
Bij de Young Riders was Veronique Morssink net als vorige week bij de... Lees meer...

Bron: persbericht KNHS

123..242

Laatste nieuws