Nieuws

123..273

Marcus Ehning wint Grote Prijs van Aken voor thuispubliek

Marcus Ehning met Pret a Tout. Foto: Tabitha de Bie

Marcus Ehning heeft voor eigen publiek de Rolex Grand Prix van Aken op zijn naam geschreven. De Duitse springruiter wist in de vijfkoppige barrage het hoofd koel te houden en zijn paard Pret a Tout in de snelste tijd door het parcours te sturen. Luciana Diniz eindigde als tweede en Pedro Veniss eindigde op het derde podiumblok.

De Grote Prijs ging in de eerste omloop met 40 combinaties van start, waarvan achttien combinaties zich wisten te plaatsen voor de tweede ronde. Onder hen... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

Goud voor IJsbrand Chardon en Oranje team vierspannen

IJsbrand Chardon

Na een zinderende vaardigheidsproef waarin IJsbrand Chardon als enige de lei schoon wist te houden, legde de viervoudig Wereldkampioen voor het eerst sinds 2008 weer beslag op de eerste plaats in het individuele klassement in Aken. Het Nederlandse team bestaande uit IJsbrand Chardon, Bram Chardon en Koos de Ronde haalde voor de elfde keer op rij het goud binnen. Bram Chardon eindigde op de derde plaats, Koos de Ronde werd zevende in het individuele eindklassement.

Na een sterke dressuur en... Lees meer...

Bron: persbericht KNHS

Isabell Werth wint met Emilio ook kür op muziek in Aken

Emmelie Scholtens met Apache. Foto: Tabitha de Bie


Met 87.625 procent voor haar kür met Emilio heeft Isabell Werth vanmorgen de kür op muziek in Aken weten te winnen. De Duitse amazone nam met haar uitstekend gereden proef ruim twee procent afstand van Kasey Perry-Glass die met een zeer verdienstelijke 85.205 % op een tweede plaats eindigde. De derde plaats was met ruim 85 procent voor Laura Graves en Verdades.

Ruim 78 procent voor Emmelie Scholtens en Apache

Vijftien... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

NK Dressuur Gelderland opmaat naar Wereldruiterspelen

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Van 26 tot en met 29 juli wordt in Ermelo het NK Dressuur Gelderland verreden. Er wordt gestreden om de Nederlandse titel voor de senioren, Under 25, Young riders, Junioren, Children en para-dressuurruiters. Voor de klassen ZZ-Zwaar en Lichte Tour staan er KNHS-titels op het spel. Voor de senioren en para-dressuurruiters is het kampioenschap ook uiterst belangrijk als laatste observatiemoment voor het wereldkampioenschap dat in september in het Amerikaanse Tryon verreden wordt.

Vrijdag 27 juli staat voor alle klassen het eerste onderdeel van... Lees meer...

Bron: persbericht KNHS

Jeanine Nieuwenhuis wint U25 kür op CHIO Aken

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Met een imponerende proef heeft KNHS Talententeamlid Jeanine Nieuwenhuis bij het CHIO Aken de U25 kür gewonnen. Samen met Tc Athene kwam Jeanine tot een score van 78.075%.

Van oor tot oor stralend nam de in Aken debuterende Nieuwenhuis de felicitaties in ontvangst. “De dingen die Athene goed kan, die deed hij niet goed maar geweldig”, vertelt Jeanine. “De wissels om de twee en het uitstrekken in galop bijvoorbeeld,... Lees meer...

Bron: persbericht KNHS

Oranje vierspanmenners kleuren podium in Hollandse driekleur

Koos de Ronde. Foto: Tabitha de Bie

Koos de Ronde pakte vanmiddag de overwinning in de marathon van Aken. Met zijn vierspan wist Koos de Ronde zonder problemen door het parcours te manoeuvreren. Zijn teamgenoten Bram en IJsbrand Chardon zaten in zijn kielzog en werden respectievelijk tweede en derde in de marathon.

“Het is volgens mij nog nooit voorgekomen hier in Aken en ook niet op een WK dat drie Nederlandse menners in de top drie eindigen in de marathon,” vertelt bondscoach Harry de Ruyter, “En daar ben ik... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids / KNHS

Julia Krajewski pakt eventingzege in Aken, opgave voor Tim Lips

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Julia Krajewski heeft met haar paard Chipmunk FRH de overwinning geboekt in het Aken. De amazone stond voorafgaand aan de cross aan de leiding en de zevende plaats in de cross vandaag was voldoende om haar voorsprong niet uit handen te geven.

De Australische eventer Christopher Burton won de crosscountry vandaag met zijn Quality Purdey en dat leverde hem in de eindstand een mooie tweede plaats op in het klassement.

De derde plaats in het eindklassement kwam in handen van... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

Duitsland wint landenwedstrijd, Werth pakt zege in Spécial

Isabell Werth met Emilio. Foto: Tabitha de Bie

Duitsland heeft zojuist de landenwedstrijd dressuur in Aken gewonnen. Isabell Werth zette met Emilio de hoogste score neer voor haar team. Nederland bleef Spanje net voor in het klassement en eindigde op een vierde plaats.

Isabell Werth was vandaag vast voornemens zich te revancheren na de teleurstellend verlopen Grand Prix met Emilio 107. Alle knopjes werden ook weer goed gevonden en de ruin had er meer zin in dan eerder deze week. Het resultaat was er dan ook... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

Tim Lips na dressuur en springen voorlopig derde in Aken

Tim Lips. Foto: Tabitha de Bie

Tim Lips staat na de onderdelen dressuur en springen op een voorlopig derde plaats in het tussenklassement in Aken. Julia Krajewski bleef Lips als enige met haar twee paarden voor in het klassement. Met Chipmunk FRH gaat de Duitse amazone voorlopig aan de leiding en met Samourai du Thot bezet Krajewski de tweede plaats.

Vanmorgen vroeg ging het dressuuronderdeel voor de eventingcombinaties van start. Met een score van 76.67 procent, omgerekend 23.30 strafpunten, eindigde Tim Lips op een vijfde... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

Bram Chardon winnaar Top Score rubriek op CHIO Aken

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids


In de Top Score rubriek voor vierspannen heeft Bram Chardon vandaag met zijn span de meeste punten in het parcours weten te verzamelen. Met 1830 punten wist Bram Chardon Mareike Harm ruim 30 punten voor te blijven.

In het parcours konden vandaag punten worden verzameld door behendig door het parcours te sturen en daarbij geen balletjes van de aanwezige kegels af te stoten. Voor Bram Chardon leverde het parcours geen problemen op, maar Mareike Harm tikte, in haar poging voorbij Bram Chardon te... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids / Hoefnet

123..273

Laatste nieuws