Nieuws

123..283

Tryon: Goud voor Sanne Voets, brons voor Nicole den Dulk

Sanne Voets met Demantur. Foto: Tabitha de Bie

De eerste gouden medaille voor Nederland is een feit. Vandaag heeft Sanne Voets de eerste Nederlandse overwinning neergezet in Tryon met haar paard Demantur N.O.P. De paradressuur amazone kwam vandaag in de Grade IV aan start en reed naar een mooie 73.927 procent. De amazone vierde gisteren nog haar verjaardag en vandaag volgde dus nog eens de kers op de slagroom met een klinkende overwinning.

De Deense amazone Susanne Jensby Sunesen maakte het nog even extra... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

"Echt aan het genieten" tijdens Horse Event 2018

Anky van Grunsven en Tineke Bartels in actie tijdens Horse Event 2018. Foto: Judith Kuivenhoven

Op een nieuwe locatie vond dit jaar de zeventiende editie van Horse Event plaats en Paard & Ponygids ging langs bij het grootse evenement om een kijkje te nemen en de sfeer te proeven.

Anders dan voorgaande jaren in Ermelo was de binnenkomst overdekt en kwamen we direct aan in de grote Expo hallen waar we direct goed overzicht hadden op alle stands. In de overdekte hal was ook de drukbezochte pennypiste gesitueerd en de immens populaire... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids

Tryon: wereldtitel eventing voor Rosalind Canter

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Eventing amazone Rosalind Canter heeft vandaag de gouden medaille in de wacht gesleept in Tryon. De Britse amazone behaalde naast haar individuele gouden medaille ook nog een gouden teammedaille na het afsluitende springparcours van vandaag.

Met de grote Allstar B (v. Ephebe Forever) wist Canter probleemloos door het, voor menig combinatie, lastige springparcours heen te komen. Doordat haar concurrente Ingrid Klimke ook nog een onfortuinlijke fout maakte was het eindresultaat voor de Britse de wereldtitel en het goud.

Ingrid Klimke... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: Paard & Ponygids / 

Spanning bij KNHS Eventing kampioenschap pony’s

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Zaterdag werd in het Gelderse Gelselaar het KNHS Eventing Kampioenschap voor pony’s verreden. Voor deze gelegenheid en het 60 jarig bestaan van de Bollert Brons was er een compleet nieuw parcours aangelegd. De route ging in tegenovergestelde richting ten opzichte van voorgaande jaren. Toch lieten de deelnemers zich hierdoor niet verrassen, want er werd zeer goed gereden in de cross.

In beide categorieën van de klasse L waren de verschillen na de dressuur minimaal. Dus konden de ponyruiters zich geen fouten... Lees meer...

Bron: persbericht KNHS

Saskia van Heesch en Stan van Eijk KNHS Kampioenen Enkel- en Tweespan Klasse Z

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Na twee keer het zilver te hebben gewonnen liet vanmiddag Saskia van Heesch zich huldigen als KNHS kampioene Enkelspan in de klasse Z bij Driving Event Hulsberg. Van Heesch legde de basis voor de overwinning door haar solide dressuurproef, die ze won. Stan van Eijk pakte in zijn thuiswedstrijd de titel bij de tweespannen in de klasse Z. B-kaderlid Van Eijk won de dressuur en de marathon zodat het kampioenschap hem niet meer kon ontgaan.

Bij het... Lees meer...

Bron: persbericht KNHS

Tryon: Kür op muziek afgelast in verband met orkaan Florence

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Vanwege de komst van orkaan Florence is het programma van de FEI Wereldruiterspelen drastisch aangepast. Vanaf zaterdag einde middag wordt veel overlast verwacht van wind en regen. Het volledige programma op zondag is inmiddels geannuleerd naar aanleiding van de laatste weersvoorspellingen. In eerste instantie zou de kür op muziek verhuizen van zondag naar maandag. Maar in overleg met de Chef 'd Equipes, de FEI en organisatie is besloten om deze rubriek nu helemaal af te gelasten. Voor Nederland zou Edward... Lees meer...

Bron: persbericht KNHS

Tryon: Goud voor Isabell Werth, Edward Gal geplaatst voor kür

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

In de Grand Prix Spécial werd vandaag door dertig internationale combinaties gestreden om het felbegeerde ticket voor het finalestuk de kür op muziek. Net als gisteren wist Isabell Werth ook vandaag te imponeren met Bella Rose en sleepte na een formidabele proef het goud binnen met een monsterscore van 86.246 procent. Het zilver was voor Laura Graves en Verdades en ook Charlotte Dujardin maakte haar favorietenrol weer waar door de bronzen plak binnen te slepen met Mount St Freestyle.

Voor de... Lees meer...

Bron: KNHS / Paard & Ponygids

Tryon: Nederlands eventingteam voorlopig achtste na dressuur

Renske Kroeze. Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Na twee dagen dressuur staat het Nederlandse eventingteam in het tussenklassement met 88.8 punten op een voorlopige achtste plaats. Raf Kooremans noteerde met Henri Z het hoogste Nederlandse resultaat met 27.7 strafpunten.

Renske Kroeze reed een persoonlijk record met Jane Z en noteerde 29.5 strafpunten en Alice Naber Lozeman werd met ACSI Harry Belafonte het streepresultaat met 39.9 strafpunten.

Ook Merel Blom noteerde een nette score met 31.60 strafpunten en kijkt uit naar de crosscountry die voor morgen op het programma staat. “De cross is... Lees meer...

Door: Tabitha de Bie
Bron: KNHS / Paard & Ponygids

Keurmerk Paard en Welzijn gepresenteerd aan breed publiek tijdens Horse Event 2018

Ondertekening van de ondersteuningsverklaring door Marianne Sloet van Oldruitenborgh-Oosterbaan (vz Commissie van Deskundigen), Jan Cees Vogelaar (vz Sectorraad Paarden), Cees Roozemond (vz KNHS), Ralph van Venrooij (vz LTO paardenhouderij), Julius P

Voorzitters sectorpartijen ondertekenen verklaring ter ondersteuning van het Keurmerk Paard en Welzijn.

Tijdens het ondernemerscongres op Horse Event 2018 is het Keurmerk Paard en Welzijn (KPW) door prof. Dr. Marianne Sloet van Oldruitenborgh-Oosterbaan gepresenteerd aan het grote publiek. De Commissie van Deskundigen van het KPW waarvan Sloet voorzitter is heeft de afgelopen maanden veel werk verzet om het Keurmerk zowel inhoudelijk als qua praktische uitvoering klaar te stomen voor brede inzet in de sector.

Tijdens haar... Lees meer...

Bron: persbericht

Tryon: Vijfde plaats voor Oranje dressuurteam

Edward Gal en Glock's Zonik. Foto: Tabitha de Bie

De Oranje dressuurruiters zijn als vijfde geëindigd op het WK in het Amerikaanse Tryon. Als laatste starter voor Team NL reed Edward Gal gisteravond een sterke proef met Glock’s Zonik N.O.P.. Het goud ging zoals verwacht naar de oppermachtige Duitse formatie met een monsterscore van 84.829 procent voor Isabell Werth en haar oogappel Bella Rose

Bij het binnenrijden van Edward Gal en GLOCK’s Zonik was al duidelijk dat er geen medaille... Lees meer...

Bron: KNHS 

123..283

Laatste nieuws