NK Dressuur 2019

NK Dressuur 2019

Datum/Tijd
Date(s) - 23 mei 2019 - 26 mei 2019

Locatie
Nationaal Hippisch Centrum, Ermelo
De Beek 125
3852 PL
Ermelo

Categorieën


Zweetdruppels, liters water, nevelinstalaties, ventilatoren, programma wijzigingen en stromende regen waren de kenmerken van het NK Dressuur 2018.

Edward Gal werd Nederlands kampioen al moest hij de eerste proef in de stromende regen rijden met zijn krack GLOCK’s Zonik N.O.P. Een editie om niet snel te vergeten.
Voor 2019 is de nieuwe datum bekend, 24 t/m 26 mei. Diverse reden zoals het EK in Rotterdam het verschuiven van de Nations Cup en de vakantie tijd hebben de organisatie in overleg met de KNHS doen besluiten het NK eerder in het seizoen te verrijden.
Op vrijdag staat de Grand Prix op het programma in de hoofdpiste, als ook de eerste onderdelen van de Young Riders, Para Dressuur, U25. In piste 2 rijden de Children, Junioren, Lichte Tour en het ZZ-Zwaar hun eerste onderdeel. De zaterdag staat in het teken van de kleine finales, met als hoogtepunt de Grand Prix Special en Kür op Muziek van het ZZ-Zwaar, de Junioren en de Lichte Tour. Op zondag staat de Kür op Muziek op het programma voor de Para Dressuur, Young Riders, U25 en Grand Prix.

Pony’s
Naast de vertrouwde rubrieken is het NK Dressuur Gelderland dit jaar ook gastheer voor de pony’s. De combinaties rijden onder toezicht van hun nieuwe bondscoach Imke Schellekens-Bartels een observatiewedstrijd. Het bekende Team Challenge staat ook dit jaar weer op het programma, net als de Friese paarden die opnieuw een groots entree zullen maken. Kortom, de voorbereidingen zijn in volle gang en beloven veel goeds, voor jong én oud!

Kaartverkoop
In de voorverkoop zijn de tickets € 2,- goedkoper dan aan de kassa, dus zorg dat je er op tijd bij bent. Je koopt al een kaartje vanaf € 8,-, een passe-partout voor alle dagen, inclusief parkeerkaart, heb je al voor € 33,-. Dit jaar is het wederom mogelijke om vaste zitplaatsen te reserveren. Daarnaast kun je als je een zitplaats reserveert, een drankje halen aan de bar zonder dat je stoel door iemand anders wordt ingenomen. De prijs van de zitplaatsen is exclusief de drankjes aan de bar. Kosten hiervoor bedragen op vrijdag € 18,-, zaterdag € 22,- en zondag € 26,-.Klik hier voor kaarten