Flanders Foal Auction live

Flanders Foal Auction live

Datum/Tijd
Date(s) - 4 juli 2020

Locatie
Flanders Foal AuctionCategorieën


In een seizoen vol onzekerheden voor veilingen, waarbij de ene na de andere veiling volledig online gaat, gaat Flanders Foal Auction op zaterdag 4 juli zoals vanouds live. Met frisse, speelse veulens in de ring, publiek langs de lijn en een enthousiaste veilingmeester. Gerald Lenaerts en Luk Van Puymbroeck hebben 25 kwaliteitsvolle springveulens geselecteerd om in het Belgische Beervelde te veilen.

200 toeschouwers

“We gaan met beperkt publiek veilen. Dat wel. We mogen buiten de medewerkers om tweehonderd mensen uitnodigen. We hadden natuurlijk liever iedereen toegelaten, maar we zullen ons moeten houden aan de Belgische regelgeving omtrent het Corona virus. Patrick Gansbeke, organisator van het Flanders Horse Event in Beervelde, regelt tentjes waarin we een tafel voor vier tot zes personen kunnen plaatsen. Hem kennende zorgt hij weer voor veel sfeer en kunnen we rekenen op een mooie avond”, vertelt Gerald Lenaerts.

Flanders Foal Auction werkt al een aantal jaren met de livestreaming van Clipmyhorses.tv en het online biedsysteem van WeAuction, zodat thuisblijvers toch betrokken blijven en eenvoudig een bod kunnen uitbrengen. De veulenpresentatie start om 18.30 uur, de daadwerkelijke veiling om 20.00 uur.

Lagere prijzen?

Het veilingdebuut in Beervelde leverde vorig jaar een recordprijs van 73.000 euro op voor een Chacco Blue-veulen en een gemiddelde prijs van ruim 24.000 euro. “Dat was wel een heel bijzondere veiling. Ik verwacht niet dat we dat dit jaar evenaren met alle beperkingen die we hebben. Ik proef wel heel veel goodwill bij de fokkers. Ze begrijpen ook wel dat dit jaar geen vorig jaar was en houden rekening met iets lagere prijzen. Toch zal het aan de kwaliteit van de veulens niet liggen. We hebben veulens geselecteerd die we zelf zouden willen kopen!”

Zekerheid

De veulens hebben schitterende modellen, een atletische galop, komen uit internationale prestatiefamilies en stammen af van bewezen hengsten. “Ja, de vaders moeten interessant zijn. Ons handelsmerk, in combinatie met die zeer goede moederstammen. Het klinkt misschien wat saai, maar het werkt voor ons wel. De klant wil iets kopen waar ze zeker van kunnen zijn. Daarom hebben we weer veulens van Baloubet du Rouet, Chacco Blue, Cornet Obolensky, Comme il Faut, Diamant de Semilly, maar ook Balou du Reverton. Als je de veulens ziet, begrijp je ook waarop hun vaders stempelhengsten zijn. Die brengen ook iets aparts. Sommigen noemen dat commercieel fokken. Dat klinkt haast negatief, maar dat zou niet moeten zijn. De kans is beduidend groter dat er een topveulen staat. Dan ben je toch goed bezig in de fokkerij.”

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de collectie hier: www.flandersfoalauction.be/en/veiling/beervelde-july/collectie-17