Driving Valkenswaard

Driving Valkenswaard

Datum/Tijd
Date(s) - 30 mei 2019 - 2 juni 2019

Locatie
5* Equestrian Centre De Kroo Ruitersport
Boomdijk 1
4339 PN
Nieuw- en Sint Joosland

Categorieën


Van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni staat de vierde editie van Driving Valkenswaard International (DVI) op de internationale menkalender. Een recordaantal van ruim 75 twee-en vierspanrijders uit 16 verschillende landen hebben zich gemeld voor deze prachtige wedstrijd op de terreinen van regerend Wereldkampioen Boyd Exell aan de Paardenboulevard in Borkel en Schaft (gemeente Valkenswaard). Vier dagen top paardensport, gratis toegankelijk voor het publiek.

Deelnemers uit Australië, Argentinië, Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Polen, Spanje, Tsjechië, Zuid-Afrika, Zweden en de Verenigde Staten slaan eind mei hun kampen op bij Exell Equestrian. Naast een groot aantal vierspannen komen er ruim 40 tweespannen naar Borkel en Schaft. Zij strijden in de disciplines dressuur, vaardigheid en de spectaculaire marathon.

Nations Cup
Naast de strijd tussen de individuele deelnemers waarin gastheer Boyd Exell uiteraard meedingt, is Valkenswaard dit jaar wederom het decor voor de landenwedstrijd voor vierspannen: de Nations Cup (CAIO). Aan de landenwedstrijd doen teams mee uit Australië, België, Tsjechië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland en Nederland. Voor ons land staan onder meer TeamNL-menners IJsbrand Chardon en Koos de Ronde op de deelnemerslijst

Gratis toegankelijk voor de hele familie
Driving Valkenswaard biedt vier dagen een mooi programma met meer dan alleen internationale hippische topsport. Zo is er een spectaculaire Bicycle Challenge. Maar de menners nemen het ook buiten het parcours tegen elkaar op in een echte krachtmeting: de Tug of War (touwtrekken). Ook de inmiddels populaire Pro-Am Challenge zorgt voor extra rivaliteit tussen de deelnemers. Zowel bij de twee-als vierspannen worden er teams gevormd met een Pro(fessional) en een Am(ateur) menner. Het is de bedoeling dat de Pro zijn teamgenoot gedurende de wedstrijd helpt om samen tot een topresultaat te komen.