Agenda

Evenement aanmelden

Mei

10 mei 2018 t/m 13 mei 2018 CSI Eindhoven

Locatie: Karpendonkse Plas, Eindhoven


Traditiegetrouw vindt CSI Eindhoven plaats tijdens Hemelvaart in Eindhoven aan de Karpendonkse Plas. Het evenement trekt zowel nationale als internationale springruiters naar Eindhoven en biedt vier dagen topsport.

Een van de hoogtepunten is de Derby die op de zaterdag wordt verreden en natuurlijk
op de afsluitdag de Grand Prix van Eindhoven, waarin de ruiters strijden om de Grote Prijs door foutloos de snelste tijd neer te zetten in het 1.55m te parcours. Meer...


Meer informatie


10 mei 2018 Concours Hippique Bennekom

Locatie: Landgoed Hoekelum

Het Concours Hippique Bennekom is het oudste nationale concours van Nederland.
De `Vereeniging tot Bevordering der Paardenfokkerij in Gelderland`, een vereniging die al meer dan honderd jaar bestaat, organiseert elk jaar op Hemelvaartsdag op het Landgoed Hoekelum in Bennekom een paardenfestijn met onder meer een concours hippique. Dit hippisch evenement gaat vergezeld van verschillende tradities en is voor veel paardenliefhebbers een begrip. De locatie Hoekelum, met de hele entourage er omheen, biedt excellente mogelijkheden voor een dagje uit met het hele gezin.
Meer...


Meer informatie


Juni

12 jun 2018 t/m 17 jun 2018 CSI Twente

Locatie: Erve Maathuis


Een kleine twee maanden voor aanvang van de World Equestrian Games in Tryon (North Carolina) trekt een veelvoud aan toppers uit de internationale springsport weer naar Geesteren voor alweer de 44e editie van CSI Twente.
Meer...


Meer informatie


21 jun 2018 t/m 24 jun 2018 CHIO Rotterdam

Locatie: Kralingse Bos, Rotterdam

In 2018 vindt van donderdag 21 t/m zondag 24 juni de 70ste editie van het CHIO Rotterdam plaats in het Kralingse Bos. Daarmee zijn we het oudste internationale topsportevenement van Rotterdam en het oudste internationale hippische topsportevenement van Nederland. Zoals ieder jaar trakteren wij onze gasten op de allerbeste spring- en dressuurruiters en -paarden van de wereld, nationale en regionale hippische toppers en alle andere facetten die het CHIO Rotterdam al 70 jaar zo uniek maakt. Meer...


Meer informatie


26 jun 2018 t/m 01 jul 2018 Outdoor Gelderland

Locatie: Sportcentrum Papendal

Van dinsdag 26 juni tot en met zondag 1 juli 2018 vindt de 14e editie van Outdoor Gelderland plaats op Sportcentrum Papendal in Arnhem. Er zullen vele top dressuur- en springcombinaties afreizen naar Arnhem om deel te nemen aan het grootste jaarlijkse topsportevenement van Gelderland. Jaarlijks trekt Outdoor Gelderland meer dan 30.000 bezoekers.

Dit jaar staat de eerste dag geheel in het teken van de aangepaste sporters. Op woensdag 27 juni staat Outdoor Gelderland volledig in het teken van talentontwikkeling, jeugd- & breedtesport. Outdoor Gelderland biedt talentvolle ruiters de mogelijkheid om in een piste met internationale allure uit te maken wie de nieuwe toppers van de toekomst zijn. Dit jaar zullen de ponyruiters zowel in het springen als in de dressuur strijden voor de Outdoor Gelderland Trofee en komen de paardenruiters aan de start in de finales van de Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee.

Meer...


Meer informatie


Juli

26 jul 2018 t/m 28 jul 2018 Paardendagen Driezum-Wâlterswâld

Locatie: Evenemententerrein Foarwei 31a

De Paardendagen Driezum-Wâlterswâld is een evenement dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt naar drie Friese dorpjes. Op vrijdag 27 juli vindt het Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon plaats met 11 zeer fraaie hindernissen, die 150 aanspanningen uit binnen- en buitenland trekt. Daarnaast vindt de Boerendag plaats op de zaterdag erna. Dit evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers en ondersteund door vele sponsoren. Elk jaar is het programma erg divers en het evenement wordt gezien als de gezelligste familiedag van Friesland. Meer...


Meer informatie


27 jul 2018 t/m 29 jul 2018 NK dressuur

Locatie: KNHS centrum, Ermelo


Het Nederlands Kampioenschap Dressuur, mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland, op het KNHS-centrum wordt in 2018 gehouden van vrijdag 27 tot en met 29 juli. Er vinden NK’s plaats voor de Zware Tour (senioren), U25, Young riders, Junioren, Para-dressuur en de KNHS-kampioenschappen voor de ZZ-Zwaar en Lichte Tour.

Het kampioenschap zal de laatste observatiewedstrijd zijn voor het Wereldkampioenschap, dat voor de dressuurruiters begint op woensdag 12 september en voor de para-dressuurruiters op dinsdag 18 september.”


Meer...


Meer informatie


Augustus

02 aug 2018 t/m 05 aug 2018 WK Jonge Dressuurpaarden

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum


Van 2 t/m 5 augustus vindt het WK Jonge Dressuurpaarden voor de derde keer op rij plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. ’s Werelds beste dressuurbeloften in verschillende leeftijdscategorieën gaan strijden om de hoogste eer!
Meer...


Meer informatie


21 aug 2018 t/m 23 aug 2018 Tubbergse Men- en Ruiterdagen

Locatie: BWG Stables, Tubbergen


Menners en ruiters kunnen genieten van 3 prachtig, grotendeels over onverharde wegen, uitgezette tochten door het schilderachtige Twents/Duitse coulisselandschap.
Lange zandpaden, kleine landweggetjes en kronkelige bospaden voeren de deelnemers door bossen, over essen en langs heidevelden.
Meer...


Meer informatie


September

01 sep 2018 t/m 02 sep 2018 Polo & Country Fair

Locatie: Stal Lozeman, Putten

Dit jaar is de 5e editie van de Polo & Country Fair. Er zijn beide dagen polowedstrijden en op zaterdag een najaarsmarkt voor het hele gezin. Het terrein ligt op de Veluwe precies tussen Nijkerk en Putten.

In een ontspannen sfeer kunnen toeschouwers rondscharrelen tussen de kraampjes, wat eten en drinken en uiteraard polo kijken, want zodra de eerste paarden het veld betreden wil iedereen een goede plaats op de strobalen bemachtigen om het beste uitzicht te hebben op de wedstrijd.

Meer...


Meer informatie


12