2.2 C
New York
maandag, november 29, 2021

Buy now

Nederland winnaar Nations Cup springen Rotterdam

De Nederlandse springploeg, onder leiding van bondscoach Rob Ehrens, heeft vanavond de FEI Nations Cup Nations Cup gewonnen onder het toeziend oog van prinses Beatrix. Team Zweden eindigde op een tweede plaats gevolgd door Frankrijk op plaats drie.

Maikel van der Vleuten met Beauville Z

De laatste keer dat Nederland de Nations Cup in Rotterdam won was in 2016. In 2018 was het team Belgiƫ, dat het jaar daarna in Rotterdam ook nog eens het EK won.

Willem Greve met Zypria S

Maikel van der Vleuten zette de toon voor team Oranje. Beide omlopen bleef hij foutloos met Beauville Z. Ook Willem Greve raakte met Zypria S de balken niet aan, maar de tweede omloop was net niet binnen de tijd wat een strafpunt opleverde. Marc Houtzager moest in beide omlopen met Sterrehof’s Dante N.O.P. een strafpunt voor tijdsoverschrijding bijschrijven en in de tweede omloop kwamen daar nog eens vier strafpunten vanwege een balk bovenop. Het streepresultaat was voor Frank Schuttert na twee omlopen met in totaal 16 strafpunten.

Marc Houtzager met Sterrehof’s Dante

De ontknoping was een echte cliffhanger. Team USA koerste af op winst, maar toen trok Beezie Madden zich voor de tweede ronde terug. Daardoor was Nederland in een keer kanshebber voor de overwinning. De balk van Marc Houtzager bracht de aanwezigen vervolgens naar het puntje van de stoel. Zweden had ineens weer kans om Nederland voor te blijven. Als een geluk bij een ongeluk toucheerde de laatste Zweedse ruiter, Peder Fredericsson, de balk, waardoor de Oranje ruiters het hoogste podium mochten betreden.

Frank Schuttert

Klik hier voor de volledige uitslag

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,033VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles