Grote Prijs van Maastricht voor Frank Schuttert

Grote Prijs winnaar Frank Schuttert. Foto: Tabitha de Bie

Het was het Wilhelmus dat klonk voor Frank Schuttert na afloop van de spannende Grote Prijs van Maastricht. En de Hollandse driekleur werd gehesen voor de aanvoerder van het volledige Nederlandse podium. Niet in mindere mate voor de nummer vier, Willem Greve.

Het was een spannende wedstrijd vandaag in Maastricht. In de met vier sterren gedoteerde Grote Prijs streden 36 internationale combinaties gestreden om een plek op het podium. In het basisparcours kwamen velen van hen in de problemen met name op de laatste diagonaal, waarbij vooral de steilsprong voor problemen zorgde. De 18-jarige Thibault Philippaerts reed als eerste een foutloze omloop neer. Hij werd snel gevolgd door nog twee Belgische combinaties. Gaandeweg werd het barragelijstje aangevuld tot tien, waaronder vier Nederlandse combinaties.

Nederlands feestje

Willem Greve wist halverwege de barrage de leiding over te nemen van Annelies Vorsselmans na een weergaloze rit met Zypria S. Regerend Nederlands Kampioen Leopold van Asten was ruim sneller dan Greve met VDL Groep Miss Untouchable en bleef ook Maikel van der Vleuten voor die met de 9-jarige Beauville zijn zinnen had gezet op een hoge klassering. Het was Frank Schuttert die het Nederlands feestje compleet maken door met Queensland E onder de strakke tijd van Leopold van Asten te duiken. Laatste starter Kevin Staut kon het Nederlandse feestje nog verstoren, maar hij maakte, in zijn poging om onder de tijd van de Nederlander te komen, een springfout. Daarmee kwam het Longines horloge in handen van Frank Schuttert die dolblij was met zijn overwinning.

“Een fantastisch mooie overwinning,” liet Schuttert weten voor volgepakte tribunes in het MECC bij Jumping Indoor Maastricht.

Frank Schuttert zat in de afgelopen jaren al een paar keer dichtbij een overwinning in Maastricht. “Dit is een fantastisch mooie overwinning. Hij stond ook hoog mijn lijstje,” vertelt Schuttert. “Ik ben trots op mijn paard Queensland E. Hij is een echte meewerker. Ik wil ook Jos Lansink bedanken dat ik hem mag rijden. Dit is een mooie overwinning voor onze hele stal. Ik ben er echt heel blij mee.”

Felicitaties van Andre Rieu

Naast de kampioendeken en de mooie prijzen mocht Frank Schuttert ook van niemand minder dan Andre Rieu de felicitaties ontvangen. Deze bekende Nederlands violist en orkestleider was onder de indruk van de prestaties van de Nederlanders. “Ik ben er trots op dat zo’n evenement hier in mijn stad, Maastricht, wordt gehouden.” aldus Rieu die binnenkort ook zijn kleindochters naast de piste mag gaan aanmoedigen, want zij gaan binnenkort op paardrijles. Andre Rieu zelf zal niet snel in het zadel klimmen. “Ik heb het ooit gedaan, maar ik was zo bang voor de paarden het was niet aan mij besteed.” Volgende maand staat Andre Rieu zelf in het MECC. Hij gaat daar met zijn orkest een magisch kerstconcert verzorgen.

Klik hier voor uitslagen