Brian Moggre winnaar WB-Lexington

Brian Moggre met MTM Vivre le Reve. Foto: Emma Miller / Phelps Media Group

Het publiek in het Amerikaanse Lexington werd getrakteerd op een verrassende winnaar in de wereldbekerwedstrijd. De pas 18 jaar jonge Brian Moggre wist de wereldbekerwedstrijd voor het thuispubliek op zijn naam te schrijven.

Met zijn paard MTM Vivre Le Reve (v. Ustinov) wist Moggre maar liefst zeven combinaties voor te blijven in de barrage en kreeg daarmee de grootste hap uit de prijzenpot in handen en de felbegeerde wereldbekerpunten.

Karen Polle, uitkomend voor Japan, hoefde alleen Moggre voor zich te dulden en werd met de 11-jarige Kino tweede. De derde plaats was voor David Blake met Keoki (v. Catoki).

Met zijn overwinning steeg de jonge Amerikaan direct naar de tweede plaats in de WB-ranking van de Amerikaanse oostkust, mede dankzij de punten die hij al had behaald in New York en Columbus. Daarmee staat hij in de ranking slechts een plaats achter Beezie Madden, die de rankinglijst aanvoert.

Harrie Smolders

Harrie Smolders eindigde met Hocus Pocus de Muze (v. Tinka’s Boy) op een veertiende plaats. Vanwege een balk in het basisparcours wist hij zich niet te plaatsen voor de barrage.

Klik hier voor de uitslag