Isabell Werth blijft Charlotte Dujardin voor in kür

Top vijf notering voor Hans Peter Minderhoud en Emmelie Scholtens

/images/Isabell Werth 21072018.jpg
Isabell Werth met Emilio. Foto: Tabitha de Bie

Wist Charlotte Dujardin in de wereldbeker Grand Prix van Lyon haar Duitse concurrent nog voor te blijven, vandaag waren de rollen omgedraaid. Van enige spanning bij Emilio was niets meer merkbaar en Isabell Werth stuurde de ruin moeiteloos naar ruim 87 procent. Daarmee kwam het verschil tussen Werth en Dujardin uit op ruim drie procent. Ook Frederic Wanders wist boven de 80 procent te scoren met zijn Duke of Britain en dat leverde hem de derde plaats op.

Nederlanders in top 5

Nederlands succes was er voor Hans Peter Minderhoud en Dream Boy N.O.P. Met een fijne kür eindigde de combinatie net buiten het podium met een score van bijna 80 procent. Hans Peter werd op de hielen gezeten door Emmelie Scholtens. De amazone reed met Desperado N.O.P.haar nieuwe kür en dat leverde een harmonieus beeld op goed voor een mooie vijfde plaats.

In de Grand Prix was Minderhoud door wat foutjes blijven steken op plaats zeven, in de kür was er meer harmonie en imponeerde de zwarte hengst in onder meer de passage en wisselseries. Tijdens de kür van Minderhoud viel de verlichting gedeeltelijk uit in de hal, maar dat deerde de combinatie niet. Onverstoorbaar reden zij verder naar een mooie score van net onder de 80%. 

Emmelie Scholtens en haar Desperado N.O.P. waren als vierde geëindigd in de Grand Prix. In de kür eindigde Scholtens direct achter Minderhoud als vijfde. Ook Emmelie scoorde ruim 79% met de expressieve hengst. Wat foutjes in de series om de twee, hield de combinatie van een hogere score af.

Klik hier voor de uitslag