Dujardin blijft Werth voor in Grand Prix Lyon

  Charlotte Dujardin en Mount St John Freestyle. Foto: Tabitha de Bie

  Met een score van 79.978 procent heeft Charlotte Dujardin de Wereldbeker Grand Prix dressuur in Lyon gewonnen. De Britse amazone vierde haar rentree met de nog maar 10 jaar jonge Mount St. John Freestyle daarmee op gepaste wijze. Isabell Werth werd ondanks een gespannen Emilio tweede en Jessica von Bredow-Werndl nam de derde plaats in bezit.

  Met een mooie afsluitende piaffe wist Charlotte Dujardin haar harmonieuze kür met de Fidermark dochter af te sluiten. De Nederlandse en de Franse jury beoordeelden de proef, anders dan de drie overige juryleden, onder de 80 procent, waardoor de totaalscore net de 80 procent niet wist te raken.

  Isabell Werth

  Isabell Werth kreeg van de jury de gunfactor toebedeeld. De amazone had ditmaal haar handen vol aan de proef met Emilio (v. Ehrenpreis). De ruin toonde veel spanning in de proef, wilde niet stilstaan, maar compenseerde dat wel met een goed uitgevoerde piaffe-passage tour. Landgenote Jessica von Bredow-Werndl scoorde ruim een procent minder voor haar proef met Zaire. Daarmee eindigde de amazone wel voor Emmelie Scholtens op een derde plaats.

  Emmelie en Desperado

  Emmelie Scholtens eindigde op krap tweehonderdste afstand van de nummer drie op een keurige vierde plaats. Met 76.283 procent reed de amazone met Desperado naar een persoonlijk record met diverse achten en negens pronkend op het protocol.

  Hans Peter Minderhoud eindigde met Dream Boy op een zevende plaats met een score van 73,283%. De zwarte Vivaldi zoon lijkt steeds sterker te worden in zijn beweging. Vandaag stuiten de wissels en het achterwaarts gaan nog op wat hakkeltjes, maar dat wordt gecompenseerd door de krachtige galop en goede appuyementen.

  Klik hier voor de volledige uitslag