Kersverse kampioenen op Hippiade Pony’s gehuldigd

Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Na een lange maar vooral zeer geslaagde en heerlijk zonovergoten dag op het Nationaal Hippisch Centrum zijn weer tientallen kersverse KNHS kampioenen op de Hippiade Pony’s gehuldigd. Het werd een geweldig sportfeest voor jong en oud en alle ruiters werden enthousiast aangemoedigd door het toegestroomde publiek. Nieuw dit jaar was dat alle dressuurkampioen werden verwacht bij Medalplaza voor de huldigingen, compleet met podium, kinderbubbels en paardenidool Jesse Drent. Onder luid applaus van vrienden, familie en alle aanwezigen namen de dressuurruiters hun medaille, rozet en staatsiedeken in ontvangst.

Dressuur

Na EK-teamzilver Hippiade-goud voor Evi van Rooij

“Het scheelde maar heel weinig”, zegt Evi van Rooij, de winnares van de koningsklasse Z2 DE. “Over het drafgedeelte was ik heel tevreden. De galoptour kon wat beter, vond ik. Een jurylid had mij heel hoog, waardoor ik net won. Ik heb al veel titels gewonnen. Ik wist dat het vandaag een echt sterke rubriek zou worden. Ik had niet verwacht te winnen. Samen met Floor, Robin en Mickey heb ik zilver behaald op het EK met het team. Individueel was ik achtste. Dit is dan wel een mooie bekroning van het jaar. Mijn ouders staan altijd voor me klaar en ik heb veel te danken aan de lessen van Imke Schellekens en Marlies van Baalen. Mijn pony King Stayershof’s Jango was heel fit na het EK en dat kon ik vandaag ook nog wel merken.”

Z1 dressuurkampioene Jolien Felix: ‘Heel mooi om mee te maken’

“De mensen, het applaus, het was heel mooi om mee te maken”, vertelt Jolien Felix na de huldiging op Medalplaza. De winnares van de tweede proef Z1-DE kreeg 69,118% van de juryleden voor haar verrichting met Golden Challenge.

Kampioenstitel mooi afscheid voor Gwen Troquet

Volgens Gwen was haar pony Zandberg’s Diva Izebel vandaag ‘on fire’. En dat bleek wel want ze werden vandaag op de Hippiade gehuldigd als kampioen in de klasse Z1/Z2 cat. C.

Dolgelukkige Dressuurkampioen klasse M op Hippiade Pony’s

Ook de dressuurkampioenen in de klasse M werden gehuldigd op MedalPlaza. Uit handen van Jesse van Drent en KNHS-directeur Theo Fledderus ontvingen de trotse kampioenen op het podium hun welverdiende medaille, rozet en een staatsiedeken.

Ellemijn van Norel en Maud Lintsen werden de kampioenen in de M1/M2 cat. C en cat AB. Veerle van Hof werd gehuldigd als kampoen in klasse M1 cat. D/E. Sophie van der Steen wint klasse M2 cat. DE.

Dressuurkampioenen klasse L gehuldigd op Medalplaza

Harcour L1 cat. A/B: titel voor Jessica Nesselaar; Harcour klasse L1 cat. C: Heidepeel’s Constantijn nu kampioen met Yellin Kayalar; Harcour klasse L1 cat. D/E: titel voor Nicole Kimenai;Harcour klasse L2 cat. A/B: Fem van den Hurk gehuldigd als kampioen; Harcour klasse L2 cat. C: Winst voor Jemaine Hendrick; Harcour L2 cat. D/E: Kampioen Senna van de Gevel dolgelukkig;

Dressuurtitels klasse B verdeeld op Hippiade Pony’s

Ook de winnaars van de klasse B mochten het podium beklimmen om hun prijs in ontvangst te nemen. Isa Hollands had een goede dag op de Hippiade. Ze won met Top Secret de dressuur klasse B C.Jolien Duijts won de B categorie AB met haar pony Krien’s Dion. Rosa Vlaar schreef met haar pas vierjarige pony Coco Chanel de klasse B cat. D/E op haar naam.

Springen

Dressuurtraining brengt Renee Hazelger de titel in het ZZ-DE

Renee Hazeleger was de enige die in het ZZ-DE beide manches foutloos bleef. Daarmee was het goud in de hoogste springklasse voor de leerlinge van Tom Olsmeijer. Hoe speelde Renee dit klaar. “Ik heb hier hard voor getraind en hard en veel geoefend met Panfu van de Bisschop. Hij was best wel stout. Hij bokte altijd in het parcours, maar dat doet hij gelukkig niet meer. We hebben heel veel dressuur gereden om de controle te verbeteren. Springen is het probleem niet.” Ze voegt er snel aan toe: “Hij is super lief, geeft kusjes op commando. Hij doet alles wat ik van hem vraag.”

Britt Driessen met zelf gefokte en opgeleide Denzel winnaar in het Z-DE

Britt Driessen (15) was lest best in de driekoppige barrage om de Harcour-prijs in de klasse Z-DE. “Mijn vader zei dat ik de laatste lijn niet eens binnendoor hoefde te rijden. Mijn pony Denzel is al snel van zichzelf. Milan was volgens hem niet eens zo snel.” Daarmee troefde de Limburgse VMBO-T Milan Morssinkhof met Elle Birken en Nick Nanning met Bugatti af.

Lex Gijsen trapt Hippiade Pony’s af met winst in klasse Z cat. C

Het was al vroeg gezellig druk op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. En dat was maar goed ook, want in alle vroegte werd op de Hippiade Pony’s de eerste kampioen springen gehuldigd. De eer was aan Lex Gijsen die met zijn pony Hopstein Diamond de klasse Z cat. C op zijn naam schreef.

Familiesucces voor familie Bocken compleet

Nadat Emma Bocken Nederlands Children-kampioene werd en EK-teamgoud won maakte haar zus Alicia op de Hippiade het familiesucces compleet.

Twee kampioenen in het M-springen, cat. C

Het gebeurt niet vaak dat er in de barrage dezelfde tijd wordt gereden. Wel op de Hippiade en nog wel voor de gouden plak. River Morsinkhof en Nikkie van Tol reden hun barrage foutloos in een tijd van 34.37 seconden. Daarmee moet er een gouden medaille extra besteld worden.

Babette Hanse wint springen L categorie D/E: ‘Een complete verassing’

In de Harcour klasse L cat. D/E ging de overwinning naar Babette Hanse met haar 16-jarige pony Countrys Boy.

Britt van Berlo: “We zijn samen een goed team”

Met een verschil van ruim drie seconden was Britt van Berlo de snelste foutloze in de klasse L, categorie C, met haar pony Eikenhorst’s Amalia. Dat leverde de elfjarige amazone de Hippiade-titel op.

Hanna Heetkamp snelt naar winst in Harcour prijs klasse L cat. A/B

Onder toeziend oog van het toegestroomde publiek werd zojuist op een zonovergoten Hippiade de het kampioenschap springen klasse L cat. A/B verreden. De vijf barragedeelnemers hadden flink het gas erop. Maar het was Hanna Heetkamp die met haar pony Browny het snelste rond reed en aan het kortste eind trok.

Kampioenen teamdressuur maken er tijdens de Hippiade een feestje van op MedalPlaza

Het feestje op Medalplaza kwam pas echt goed los bij de dressuurhuldigingen van de vier- en zestallen op de Hippiade. Al springend en dansend namen de trotse en vooral blije teams de medailles in ontvangst.