Brons voor Young Riders op EK eventing Maarsbergen

  Brons voor Young Riders
  Podium EK Maarsbergen. Foto: Tabitha de Bie

  De Young Riders van Team NL hebben een bronzen plak behaald op het EK eventing in Maarsbergen. In het afsluitende springonderdeel gaven de jeugdige professionals hun voorsprong niet meer uit handen en kwamen daarmee dolblij op het podium terecht. Groot-Brittannië wist in de slotfase het goud weg te snoepen bij de Fransen, waardoor Frankrijk op het zilver uitkwam.

  “Het moet dan nog wel even gebeuren”

  Terwijl Levi Driessen vanmiddag als laatste van het team in actie moest komen in het afsluitende springonderdeel, stonden zijn teamgenoten gespannen langs de zijlijn in afwachting van het resultaat. De voorsprong op de nummer vier was weliswaar groot, maar zoals bondscoach Marcelle de Kam na afloop terecht zei: “Het moet dan nog wel even gebeuren”.

  Levi Driessen. Foto: Tabitha de Bie

  Levi wist met zijn Giraldi het hoofd koel te houden in de graspiste en gaf de voorsprong van de Nederlanders niet meer uit handen. Ontlading was er vervolgens langs de lijn bij het team dat op dat moment zeker was van die felbegeerde EK medaille. Een dolgelukkige bondscoach reageerde dan ook enthousiast:

  Toen Levi gefinisht was, toen werd het pas echt. Ik vind het zo gaaf! Ik bent onwijs trots, echt héél blij! We hebben zo’n goeie groep en dan denk je van tevoren wel stiekem aan een teammedaille, maar het moet dan nog wel gebeuren.

  Ontlading bij het team. Foto: Tabitha de Bie

  Levi zette individueel ook nog eens het beste individuele resultaat neer en ontving daarvoor uit handen van de vader van de vorig jaar overleden bondscoach Jan van Beek een In Memoriam award.

  Rien van Beek overhandigt de award aan Levi Driessen. Foto: Tabitha de Bie

  Mooie teamresultaten

  De resultaten van de Young Riders liegen er ook niet om. Levi Driessen eindigde op een prachtige zestiende plaats. Nina de Haas en Divine H.E. eindigden op plaats 21. Olivia Pleysier en Spirit Excalibur eindigden op plaats 25 en Mylene Spaak eindigde op plaats 34, net voor Myrle Schoones met Dimitri.

  Brons voor Young Riders
  Foto: Tabitha de Bie

  Het individuele goud kwam in handen van de Duitse Emma Brüssau. En het zilver en brons kwam in handen van twee Britse amazones. Isabelle Upton reed met Cola naar zilver en haar landgenote Heidi Coy pakte het brons.

  Lees ook “Goud voor Duitse Junioren op EK Eventing”

  Klik hier voor alle resultaten