Duits podium in Medium Tour finale

Felix Hassmann winnaar Medium Tour finale. Foto: Tabitha de Bie

Het werd een volledig Duits podium na afloop van de Medium Tour finale op Outdoor Gelderland. Felix Hassmann voerde het podium aan, gevolgd door landgenoten Patrick Stühlmeyer en Harm Lahde.

24 combinaties in barrage

Met 74 combinaties op de startlijst kon het publiek zich opmaken voor een lange wedstrijd. Uiteindelijk wisten maar liefst 24 combinaties foutloos te blijven. Met 24 combinaties in de barrage had deze daarom meer weg van een kleine wedstrijd dan een barrage. Met de 12-jarige vosmerrie Balance (v. Balou du Rouet) wist Felix Hassmann uiteindelijk de winnende rit te rijden. Patrick Stühlmeyer noteerde de tweede tijd in de drukbezette rubriek. Harm Lahde eindigde op een derde plaats, waarmee het podium volledig uit Duitse springruiters bestond.

Vincent Voorn wist met De Vleut eveneens foutloos te blijven. Met een geklokte tijd van 42.99 seconden zette de springruiter het beste Nederlandse resultaat neer. Ook Jarno van Erp en Wout-Jan van der Schans wisten foutloos te blijven en eindigden respectievelijk op plaats 9 en 10.

Suze Bos winnares Outdoor Trophy

Voorafgaand aan de Medium Tour finale werd er in de L-finale van de Stoeterij Sterrebos Outdoor finale gestreden om de overwinning. De zege kwam in handen van Suze Bos die met Avalon tweehonderdste sneller was dan Cees den Boer.

Piet Raijmakers zegevierde in de tweefasen CSI-1* Kleine Tour wedstrijd met de merrie Gomez Imprezz. Klaus Otte-Wiese werd tweede met Larifari 35 en Harrie Wiering wist zich met Gweedore van de Groote Kamps Z naar plaats drie te rijden.