21.4 C
New York
vrijdag, september 17, 2021

Buy now

Snelle Rowen van de Mheen niet te kloppen in Amsterdam


De allereerste internationale springrubriek U25 van Jumping Amsterdam is gewonnen door Rowen van de Mheen en Q Verdi. Deze combinatie wist al vroeg in de wedstrijd een niet te kloppen tijd neer te zetten en was daarmee de gedoodverfde winnaar van vanmiddag.

In deze nieuwe eerste van twee internationale springrubrieken voor ruiters U25 kwamen twintig combinaties uit zeven verschillende landen aan start. De wedstrijd werd vanmiddag op tijd gereden waardoor de druk direct vanaf de eerste combinatie hoog lag.

Eerste starter Micky Morssinkhof moest de razendsnelle rit met Elianca afsluiten met acht strafpunten, maar Anna Carway (Ier) deed het iets rustiger aan en noteerde als eerste een foutloze omloop, maar de geklokte tijd leverde haar helaas vandaag geen podiumnotering op.

Razendsnel

Rowen van de Mheen slaagde er met Q Verdi als eerste in om een tijd onder de 60 seconden neer te zetten. Met een geklokte tijd van 56.36 seconden bleek deze razendsnelle combinatie onverslaanbaar. Tom Schellekens deed nog een zeer verdienstelijke poging met de ruin Casander om Van de Mheen van de troon te stoten, maar ook hij moest zijn meerdere erkennen vandaag in Rowen van de Mheen en eindigde op een mooie tweede plaats.

De Ierse amazone Sofie Slattery reed zich met Valentine du Bois Pinchet in 61.59 seconden naar de derde plaats en was daarmee ruim een seconde sneller dan Elize van de Mheen met Ferdinand B, die vierde werd. Paris Morssinkhof maakte met Bayama de top vijf compleet.

Zowel Pam Nieuwenhuis als Abdelrahman Ikram slaagden er overigens nog wel in om een snellere tijd te noteren dan Tom Schellekens, maar door springfouten kwamen zij niet op het podium terecht.

De U25 springruiters komen zaterdagavond vanaf 19:00 uur nogmaals in actie in een speciale U25 springrubriek.

Bekijk hier het programma en alle uitslagen

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
2,942VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles