Thalia Rockx Nederlands Kampioene Young Riders

/images/Thalia Rockx 29072018.jpg
Thalia Rockx. Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Na winst in het eerste onderdeel is het Thalia Rockx vandaag opnieuw gelukt om de winnende score neer te zetten. Met Verdi de la Fazenda won de amazone beide proeven en dat leverde de amazone de welverdiende kampioenstitel op.

Voor Thalia Rockx is het alweer de tweede medaille die zij in ontvangst mocht nemen dit NK. De amazone stond namelijk ook al op het podium bij de Junioren waar zij voor het laatst aan deel mocht nemen. Met een mooie zilveren plak sloot Thalia dan ook haar Junioren-periode af om vervolgens met een gouden plak en de NK titel aan het Young Riders avontuur te beginnen.

Een spannende strijd werd er geleverd om de zilveren en bronzen plak. Robin Bernoski wist als laatste starter dat hij een goed resultaat moest neerzetten om nog aanspraak op het zilver te kunnen maken. Ook Velasquez wist wat hem te doen stond en reed een nette kür die hem 74.300 procent opleverde en de zilveren medaille.

Laura Quint mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. De amazone reed haar Edison in de eerste proef naar de 2e plaats in het klassement en moest in de finale genoegen nemen met een vierde plaats. De totalen bij elkaar opgeteld resulteerden in een plekje op het podium en de bronzen onderscheiding.