21.4 C
New York
vrijdag, september 17, 2021

Buy now

Oranje springruiters derde in Nations Cup Aken, Duitsland wint


Het Nederlandse springruiterteam is op een knappe derde plaats geëindigd in de landenwedstrijd van het CHIO Aken. De formatie van bondscoach Rob Ehrens bestond uit Leopold van Asten, Maikel van der Vleuten, Marc Houtzager en Frank Schuttert.

Nederland begon fenomenaal met vier foutloze omlopen in de eerste manche. In de tweede manche waren verschillende hindernissen iets verhoogd of verbreed en werden er wat meer fouten gemaakt. Ook de mannen van oranje konden toen de nul niet vasthouden. Eerste ruiter Leopold van Asten kreeg met VDL Groep Beauty tegen het einde van het parcours een fout. Maikel van der Vleuten liet met Arera C daarna zelfs twee fouten noteren. Marc Houtzager hield vervolgens met Sterrehof’s Baccarat de hoop levend door slechts één tijdfout te laten noteren. De Duitsers waren tegen die tijd al zeker van de winst, maar Frank Schuttert kon met een nulronde de tweede plaats nog veiligstellen. Dat lukte helaas niet, en met een springfout voor Schuttert kwam Nederland op plaats drie.

Graag gewonnen
Bondscoach Rob Ehrens kijkt tevreden terug. “Natuurlijk hadden we graag gewonnen, we zaten er ook dichtbij. Maar als je in Aken op de derde plaats op het schavotje staat, kunnen we wel zeggen dat we goed gestreden hebben. Het was een fair, moeilijk parcours met een sterk deelnemersveld en dat leverde echt mooie sport. Ik ben blij met hoe de paarden sprongen en hoe de ruiters reden. Natuurlijk wil je graag winnen, maar hiermee moet je ook gewoon tevreden zijn.”

Het tot de laatste stoel gevulde stadion met een capaciteit van 40.000 mensen zag Duitsland met 4 strafpunten de zege opeisen. De Ieren werden tweede, gevolgd door Nederland.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
2,941VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles