21.4 C
New York
vrijdag, september 17, 2021

Buy now

Nederlands dressuurteam wint landenwedstrijd in Rotterdam

De landenwedstrijd dressuur werd vanavond in de eindstrijd in het voordeel van Nederland beslist. Het team van bondscoach Rien van der Schaft wist zich na de kür op muziek met één punt verschil verzekerd van een gouden medaille.

De landenwedstrijd ging dit jaar gepaard met een nieuw FEI format, waarbij niet de percentages meetelden, maar de plaatsing in het klassement. Na de Grand Prix op donderdag stond Nederland met Edward Gal, Hans Peter Minderhoud, Madeleine Witte-Vrees en Emmelie Scholtens met twaalf punten op een voorlopige tweede plaats. Vandaag kwamen de combinaties opnieuw in actie verdeeld over de Spécial en de kür op muziek.

Als eerste kwam Emmelie Scholtens vanavond in actie met de hengst Apache, de amazone vond het rijden in de grote arena spannender dan haar paard en vergat daardoor haar passage uit te voeren. De proef leverde haar een vierde plaats op en haar team vier punten.

De nog jeugdige Glock’s Dream Boy liet zich in de arena goed rijden door zijn ervaren ruiter Hans Peter Minderhoud en dat leverde de combinatie een tweede plaats op in de Spécial en er werden daardoor dus twee punten bij het teamtotaal opgeteld.

In de kür toonde Cennin zich beter dan in de Grand Prix, maar in de proef ontstonden ook hier en daar wat foutjes die de score wat drukten. Het resultaat van de combinatie telde in de landenwedstrijd als streepresultaat.

Edward Gal kwam vanavond als laatste in de ring voor Team Oranje en hij wist met Glock’s Zonik opnieuw te imponeren. Het publiek genoot van het optreden van de combinatie en ook de jury wist de proef te waarderen met ruim 80 procent waardoor Edward Gal opnieuw op de eerste plaats eindigde.

Net niet voor Zweden

Het Zweedse team werd vandaag met 1 punt verschil tweede achter Nederland. De tweede plaats van Therese Nilshagen met Dante Weltino Old en de eerste plaats in de Spécial en de derde plaats van Patrik Kittel en Well Done de la Roche CMF in de GP en de tweede plaats in de kür konden het verschil in het team net niet maken.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
2,942VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles