Rentree Glock’s Voice beloond met winst

/nieuws/nieuws_img/Edward Gal met voice.jpg
Edward Gal en Glock's Voice. Foto: Judith Kuivenhoven - judimage.nl

De inmiddels 16-jarige Glock’s Voice schitterde al enige tijd in afwezigheid. Vandaag was de zwarte hengst echter weer in vol ornaat te bewonderen in de CDI3* Grand Prix van Rotterdam. Op volle sterkte, zo bewees hij onder zijn ruiter Edward Gal. Na een keurige proef werd het tweetal beloond met 74.261 procent en daarmee kwam de combinatie op de eerste plaats terecht.

De Zweedse Tinne Vilhelmson Silfven ging in eerste instantie aan de leiding met haar Don Auriello. Totdat Edward Gal haar voorbij ging in het klassement. Uiteindelijk eindigde de Zweedse amazone met 73.174 procent op plaats twee in het klassement.

De Amerikaan Steffen Peters stootte vervolgens Hans Peter Minderhoud en Zanardi net van het podium af. Met de Spielberg zoon Suppenkasper eindigde hij een fractie hoger in het klassement. Hans Peter Minderhoud eindigde met 72.239 procent op plaats vier.

Terug op Nederlandse bodem

De zwartbruine hengst Capri Sonne jr. was vandaag terug in actie op Nederlandse bodem. De Rhodium zoon werd in het verleden gereden door Dinja van Liere. Die combinatie noteerde diverse successen. In 2015 verhuisde de hengst naar de stallen van Laura Tomlinson-Bechtolsheimer en daarna werd het even stil rond de hengst vanwege onder andere de gezinsplanning van de amazone.

Dit jaar is de hengst weer terug in de ring te vinden. In april won de hengst de Zware Tour in Addington en vandaag was de KWPN hengst terug op Nederlandse bodem en wel in de driesterren Grand Prix op het CHIO Rotterdam. De proef kwam helaas voor de combinatie niet goed uit de verf en er zat dus geen topklassering in vandaag.