Philipp Weishaupt is iedereen te snel af in Rotterdam

/images/Philipp Weishaupt.jpg
Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids

Zojuist heeft Philipp Weishaupt in Rotterdam de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Rotterdam gewonnen. De Duitse springruiter was met de snelle Lesson Peak zijn 15 concurrenten te snel af.

De eerste combinatie in de ring bestond uit Elizabeth Madden met Con Taggio (v. Contagio). De Amerikaanse amazone had in de eerste omloop een foutloze rit weten neer te zetten, maar maakte in de barrage een springfout, waarmee ze uiteindelijk op plaats zeven in het klassement terecht kwam. Zes combinaties wisten uiteindelijk het parcours foutloos door te komen, waarvan Philipp Weishaupt de snelste ronde wist neer te zetten. De Duitser reed daarmee krap 2 seconden van de tijd van de altijd snelle Luciana Diniz af, waardoor de Portugese op plaats twee terecht kwam. Henrik von Eckermann werd met Cantinero derde met een rondetijd van 38.56 seconden.

Ook Leopold van Asten en Willem Greve wisten beiden foutloos te blijven in de barrage. Leopold van Asten eindigde met VDL Groep Miss Untouchable net buiten het podium op plaats vier en Willem Greve reed zich met de merrie Zypria S naar een nette zesde plaats.

De Grote Prijs van Rotterdam wordt dit jaar in plaats van zondagmiddag op vrijdagavond verreden en zal om 18:30 uur van start gaan in de hoofdarena. De zondagmiddag staat dit jaar in het teken van de Nations Cup springen.

Klik hier voor uitslagen