20.5 C
New York
dinsdag, juni 28, 2022

Buy now

Enrico van Manen en Marten Luiten winnen koningsnummers Hippiade pony’s

Dit weekend werden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo 43 titels verdeeld op de Hippiade pony’s. In totaal deden op 25 en 26 augustus bijna 1200 deelnemers mee aan de nationale breedtesportkampioenschappen van de KNHS. Enrico van Manen won met Emilinda de klasse ZZ, het koningsnummer bij het ponyspringen. De hoogste klasse bij de dressuur, de ZII, werd gewonnen door Marten Luiten met Movie Star.

SPRINGEN:
Spannende ontknoping in titelstrijd in hoogste klassen springen
De strijd in de klassen Z en ZZ springen leverde waardige kampioenen op de pony Hippiade in Ermelo. Enrico van Manen zegevierde in de klasse ZZ springen, terwijl Irene van den Hof met het kampioenslint in de klasse Z huiswaarts keerde. Voor Saskia Brinkman betekende de titel in de categorie C haar tweede van de dag.

Sport van de bovenste plank; zo kan de Luzac Prijs klasse ZZ springen categorie D/E op de Hippiade in Ermelo het beste omschreven worden. De spannende ontknoping werd uiteindelijk in het voordeel van Enrico van Manen met Emilinda beslecht, die met een barrage uit het boekje koelbloedig de eerste KNHS-titel in zijn carrière opeiste.
In de Hartog Prijs klasse Z springen categorie D/E snelde Irene van den Hof onder het toeziend oog van vader Gert naar de kampioenstitel. “Ik had deze titel helemaal niet verwacht. Ik zag deze wedstrijd eigenlijk meer als een oefenrondje”, is de amazone na afloop enthousiast.

DRESSUUR: Marten Luiten genietend naar titel in Koningsnummer
Het koningsnummer van de pony Hippiade dressuur is gewonnen door Marten Luiten met Movie Star. Hij kan de Felix Hippische Juristen prijs Z2 cat. DE aan zijn steeds langer wordende palmares toevoegen. De ruiter was van alle kanten te sterk voor de concurrentie en won de afsluitende Kür op muziek met een percentage van maar liefst 80,375%. De titels in het Z1 cat. DE ging naar Bo van Nimwegen met Balotelli High Pleasure, terwijl Marcella Berends met Allstar het Z1/Z2 voor C-pony’s op naam schreef.

In de Luzac prijs Z1-dressuur voor DE-pony’s ging Evi van Rooij met de eer strijken. Daarmee kon de paardenfamilie twee Hippiadekampioenen mee naar huis nemen, want eerder won zusje Sofie ook al een gouden plak. Evi reed Den Östrik’s Macho, die uit een goed nest komt, want zijn volle broer won vandaag het reservekampioenschap in de L1 DE onder Lara van Gaal.

In de klasse M2 voor D/E pony´s ging de titel naar Sanne Buijs met E-pony Happy Feet. Op het begin augustus in Roosendaal verreden EK voor Children was de combinatie lid van het goud winnende team bij de Children en ook goed voor individueel goud.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,367VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles