Vierde plaats op EK voor Nederlands pony-dressuurteam

/images/dressuurpiste 27072017.jpg
Foto: Tabitha de Bie - Paard & Ponygids


De Nederlandse ponyruiters hebben de vierde plaats behaald op het Europees Kampioenschap in Kaposvar, Hongarije.

De landenwedstrijd werd woensdag nog stilgelegd vanwege noodweer, waardoor er besloten werd het resterende aantal combinaties vandaag te laten rijden. De Nederlandse combinaties hadden toen hun proeven al gereden en waren in het bezit van hun scores.

Voor Nederland behaalde Brandy Bos de hoogste score met haar pony Charming Foret. De combinatie reed naar 72.128 procent en zette daarmee individueel de achtste score neer. De scores van de teamleden bij elkaar opgeteld kwam op een percentage van 212.546 procent en daarmee kwam de Oranje dressuur equipe nipt achter het Britse team terecht op een vierde plaats.

Goud was er voor het Duitse team dat met 220.103 procent met ruim twee procent voorsprong wist te winnen van de nummer twee. Het Deense team mocht dus met 217.774 procent de tweede plaats innemen, gevolgd door het team uit Engeland met 213.154 procent.

De hoogste individuele score werd behaald door de Duitse amazone Jana Lang. Zij behaalde met haar NK Cyrill een percentage van ruim 75 procent.

Op vrijdag en zaterdag worden de individuele proeven verreden, waarvan de beste achttien combinaties zich plaatsen voor de kür op muziek aanstaande zondag.

Bekijk hier alle uitslagen