17.6 C
New York
vrijdag, oktober 22, 2021

Buy now

Cees Klaver laat 59 springpaarden veilen

-persbericht-

De bekende paardenfokker Cees Klaver wordt dit jaar zeventig en terwijl hij deze feestelijke gebeurtenis viert laat hij 59 jonge springpaarden veilen. Met meer dan tweehonderd paarden in bezit, heeft hij besloten om zijn fokstal in Schoorl iets in te krimpen.

De Noord-Hollandse Paardenveiling heeft de organisatie op zich genomen en veilt op vrijdag 30 mei 59 jonge springpaarden op Manege Beukers in Oudkarspel. Van drachtige merries uit bewezen lijnen, veulens, jaarlingen en tweejarigen tot jonge sportpaarden die net hun eerste sprongen onder het zadel maken.

Ook wordt een aantal interessante embryo’s geveild, onder andere uit Telysette (Quick Star x Nimmerdor), de volle zus van Klaver’s paradepaard Big Star die in Londen olympisch teamgoud won met Nick Skelton. De embryo’s stammen af van de hengsten Mylord Carthago en L’Arc Triomph. Telysette is ook moeder van de vorig jaar geboren hengst Matanzas Z (v. Mylord Carthago), die onder de veilinghamer komt.

De merrie Cover Girl Z (Caretano x Carthago) is nog zo’n pareltje, waar embryo’s van te koop zijn. Haar moeder is de zus van vier internationale springpaarden, waaronder 1.60m Grand Prix springpaard Hartrock Z. De embryo’s zijn van Big Star Junior K Z, Aktion Pur en Mylord Carthago.

Er worden jonge paarden aangeboden uit de eerste jaargang van Big Star junior en paarden die uit de directe lijn komen van de Grand Prix-springpaarden Big Star, Taloubet Z en Parabel. Krista, de moeder van Taloubet Z, wordt zelfs rechtstreeks vertegenwoordigd met haar nafok.

De veiling is live te volgen via Clipmyhorse.

www.nhpaardenveiling.nl

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
2,987VolgersVolg
0AbonneesAbonneer
- Advertisement -spot_img

Latest Articles